Boekenwurm, filmliefhebber of stripfanaat? Iedereen welkom! De bib is een ontmoetingsplaats voor jong en oud, een centrum van informatie en ontspanning, van kennis en cultuur. Je vindt er romans en informatieve boeken, prentenboeken, tijdschriften … en ook DVD’s en strips! We hebben een jeugd- en een volwassenenafdeling. De bib heeft ook een collectie materialen voor mensen die minder makkelijk lezen. Voor elk wat wils dus.

Het aanbod is groot... en het is niet altijd makkelijk te vinden wat je precies zoekt. Gelukkig staat het bibliotheekpersoneel klaar om je te helpen!

 

Nieuwe aanwinsten

Onze nieuwe aanwinsten zijn uitgestald op de piramides aan de inkom. Neem gerust even de tijd om er rond te snuisteren.
Wil je onze nieuwe aanwinsten alvast online bekijken? Dat kan helemaal onderaan op de startpagina.

 

Aankoopsuggestie

Zocht je tevergeefs naar een boek in de bibliotheek? Aankoopsuggesties kan je doorgeven via een formulier aan de balie of door te mailen naar bib@affligem.be. Vermeld minstens de naam van de auteur en de volledige titel.

Wij zorgen er dan voor dat het boek wordt aangekocht, op voorwaarde dat:

het boek past binnen onze collectie;

het boek nog verkrijgbaar is;

de prijs ervan binnen het budget ligt.

Van zodra het boek beschikbaar is, brengen we je op de hoogte via een mailtje.  

 

IBL

IBL, Interbibliothecair Leenverkeer, is de naam voor het systeem dat een bibliotheek toelaat om een boek of tijdschrift, dat ze zelf niet bezit, te ontlenen in een andere bibliotheek en vervolgens ter beschikking te stellen van een lezer.

Deze service is vooral bedoeld voor lezers die een boek nodig hebben dat niet in de eigen collectie zit wegens 'te oud' of 'te gespecialiseerd', of waarnaar (acuut) grote vraag is zoals bijvoorbeeld boeken die door een leeskring gekozen zijn om samen te lezen of titels op leeslijsten van humaniorastudenten.

De uitleentermijn van titels die via IBL uitgeleend worden, kan niet verlengd worden.

Wil je van deze dienstverlening gebruik maken voor een bepaald werk? Stuur een mailtje naar bib@affligem.be. Vermeld minstens de naam van de auteur en de volledige titel.