Regiobib Pajottenland & Zennevallei
Bibliotheken Regiobib Pajottenland & Zennevallei

Een nieuw bibliotheeksysteem, nog meer regionale samenwerking en een nieuw gemeenschappelijk dienstreglement

Door de vernieuwing van de bibliotheeksoftware is het mogelijk voor bibliotheken om nog meer te gaan samenwerken. Zo behoort bibliotheek Affligem al een tijdje tot een netwerk, de Regiobib Pajottenland & Zennevallei (Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat). Deze bibliotheken organiseren samen activiteiten, stemmen collecties op elkaar af en zien in de toekomst mogelijkheden om de dienstverlening verder uit te breiden.

Wie lid is in Affligem, kan lenen in alle bibliotheken van de Regiobib, aan dezelfde voorwaarden:

• 5,00 euro lidmaatschap van hele netwerk
  • Jongeren tot 26 jaar en leerkrachten lenen gratis
  • 15 materialen 4 weken gratis lenen en tweemaal verlengen
  • Telaatgeld bedraagt 0,30 euro per materiaal per week
  • Alle reservaties zijn gratis en je mag er per keer 5 plaatsen
  • Via de catalogus zicht op de collectie van de andere bibliotheken in het netwerk, meteen materiaal reserveren aan 3,00 euro per stuk en gaan ophalen zonder nieuwe inschrijving
  • In elke bib van het netwerk je openstaande kosten kunnen betalen ¬†

De Regiobib maakt deel uit van de Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei  www.erfgoedcelpz.be